BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 22, 2011

PREGGY 9 BULAN

Pejam celik pejam celik dah 9 bulan aku peknen..kejap jer rasenyer...tak lame lg aku akan bercuti lama..rase aty sgt dub dab dub dab..rase sakit ker nanti nak bersalin?? mcm mane lau terbersalin awal..smlm check up doc ckp baby dah masuk laluan utk bersalin..so kne aty2 sikit silap2 terberanak terus..

Barang baby pun dah ready..tak sabar nak tgk penyeri idup aku dgn chichi...skrg ni perut,pinggang, kaki & semue satu badan sakit2 sengal2..tu normal la bila nak bersalin... aku selalu berdoa kat Allah S.W.T supaya dipermudahkan bersalin nanti..

Aku dpt jgk berita baik drpd abg aku..dier ambik anak angkat...seronok giler dgr berita ni!!! baby gurl..skrg dah umur 13hari..best2..aku tak dpt tgk gmbr dier coz abg aku tak bg ambil gmbr skrg takut baby ngigau...yea meh??? whatever..nanti balik penang aku nak tgk ank saudara aku yg kecik ni..nama nurriana..

Skrg ni kegembiraan berada disekeliling aku.. :)

Sunday, December 18, 2011

MOHD CHAN ABDULLAH

Sejak kahwin dgn chichi ni so taste pun dah bertukar kpd chinese taste..aku ade la belajar masak masakan cina dri chichi..so far so good...so hari ni aku nak memperkenalkan restoran cina muslim yg dah masuk dlm top list restoran feveret aku iaitu restoran Mohd Chan Abdullah..

Mane aku tahu tentang restoran ni?? lps aku tgk rancangan 'Best In The World" rase best plak tgk razif mkn kat restoran ni..tapi dier mkn kat HQ restoran ni kat kelana jaya tapi idak la aku gi sampai sana aku gi dkt Bangi jer..nak mencari restoran ni punyer la adventure last2 tgk alahai kat sini jer??? dkt 18 kali pusing bangi tak jumpe padahal restoran depan mata jer..

Ok stop citer pasal map restoran terus kpd menu..


ketam kam heong


butter prawn


kailan sos tiram


ribena laici 4 me & teh bunga 4 chichi

 

Dim sum





Total semua tak sampai RM100..aku paling suke ketam kam heong!! giler sedap wei!! sambil mkn tertanya2 ape diorg letak dlm ni ha?? ade rase serai,cili padi semue ade..mmg mkn tak tgk org dah aku ni..semue menu mmg sedap..sampai giler kenyang we ols mkn..chichi berselera jer..mmg terbaik la masakan dier..we ols bercadang nak dtg lg mkn kat sini kali ni try menu lain plak..

Sape2 yg nak mkn chinese food boleh la dtg kat sini..dijamin baik punyer...

Thursday, December 15, 2011

GAMBATEE KAK NIK!

Hari ni hari last last kak nik kat opis..kak nik akan cuti selama 1 tahun utk menyambung pelajaran ke menara gajah..sob..sob..cedih ni..kje cuti nanti mcm mane? tak pe.. sebelum kak nik meninggalkan aku sebatang karat kat sini aku telah bertapa selama seminggu dgn kak nik utk menurunkan ilmu cuti kpd ku..

Harap2 dpt la aku buat keje cuti2 dgn jayanya..insyaallah..so memandangkan hari ni hari last kak nik kat admin we ols beli kek utk kak nik!




ni lg sorang yg join the club mak buyung..kak mai!!! larik!!!



ehem2 mcm YB potong kek jer....



Strawberry chocolate from resepi rahsia



adengan tak boleh blah!






Tuan punye blog mesti interframe lebih yea..

Harap kak nik lps ni bertambah la ilmu didada..aku jer yg tak tambah2 ilmu..tambah berat badan ade la..cedih jgk kak nik tak de nanti sape nak masak2 bawa gi opis?? sorg ckp setahun tu kejap jer tapi dlm setahun mcm2 boleh jadi..insyaallah umur panjang jumpe la kite bersame..Kak nik, rajin2 study yea..cian en.somi sorg2 kat sini..hehehe..kak nik gambatee!


Wednesday, December 14, 2011

HEONG TAI MAI


Ni lagi 1 resepi aku belajar drpd chichi..sgt senang & simple..tgk gmbr mmg nmpk mcm tak best sb aku cuma letak fish cake jer dlm resepi ni sb barang dapur dah hbs tinggal fish cake jer..so sad..

Cara masak same mcm masak wantan hor tapi wantan hor guna kuey teow tapi heong tai mai guna bihun yg digoreng dlm minyak panas sampai keras..kuah same jer mcm buat kuah wantan hor..rase a little bit different bila mkn heong tai mai ni..yg penting sedap!

Tuesday, December 13, 2011

TOM YAM SEAFOOD + TELUR HANGUS!

Bila dah selalu masak tetiba hari ni aku dah tak de idea nak masak ape...tgk dlm esbok ade lala,ikan pari & sotong..nak masak ape yea..tanya chichi dier ckp masak la ape pun..last2 pikir punye pikir masak tomyam,telur bawang & sotong goheng tepung.


Sowie..tom yam terbalik..


ni sedap..goreng dgn tepung tempura


ni la akibat goreng telur sambil tgk tv

Malam tu we ols mkn dgn lemah gemalainyer coz semue mata dah ngantok..pukul 7mlm mcm nak tido jer..aku letih dgn kje opis chichi letih dgn kira2 resit..lps mkn terus tido dgn lenanya..tapi aku tido tak lena sb kejap2 mesti gi toilet..maklum la..perut dah makin membesar so makin la gi toilet..tapi ni semue pengalaman manis time peknen ni..

Friday, December 9, 2011

LUNCH TADI


Minggu lps aku ade mimpi mkn sate kajang..dh lame jgk la ckp kat chichi pasal mimpi tu tapi chichi buat dek jer..dan hari ni..aku sgt gumbila dpt mkn sate kajang!!!!

15 cucuk..tapi tak cukup la..nak 30 cucuk utk aku sorg..boleh????

Thursday, December 8, 2011

STRAWBERRY CHOCOLATE

I'm craving 4 this
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Tetiba plak nak mkn strawberry chocolate ni..

Tuesday, December 6, 2011

MEE UDANG SPECIAL

Acctually dah lama dah aku buat mee udang ni..tetiba rajin nak buat mee udang ni..menu ni aku masak mase chichi balik dri outstation so nak masak something different la sikit..so korek resepi dari tentet jumpa laresepi mee udang yg sgt sonang ni..


Chichi ckp sedap..tapi aku mkn mcm kureng something..nape mee udang aku tak sesedap mee udang kat kedai ha??? tapi ade ku kisah?? janji aku kenyang..hahahaha........

Wednesday, November 30, 2011

FAHAM TAK I STRESS NI???



Mmg stress sgt2 dlm 2 minggu ...bkn apa dah la keja berlambak nak siap ditambah plak dgn deringan telefon pejabat yg sgt merdu memekak start pukul 7.30pg smpi 4.30ptg..even time lunch pun col lg!! lau peminjam col lain ceta la ni staf sendiri!! ayo! nak mkn pun tak dak senang la ini mcm..

Mmg budaya kerja kat sini selagi tak smpi due date selagi tu tak buat..bila dh dekat nazak tarikh tu kelam kabut nak buat..lps tu mcm2 hal..hang sana hang sini..sabor je la..silap2 aku boleh bersalin kat sini..

Stress!!!!!! i need rest..telinga aku dah naik pekak dgr bunyi col..nak tukar jg operator jer la..

Monday, November 28, 2011

DINNER WITH CHICHI

Memandangkan chichi dpt isteri yg mls nak masak so si isteri dgn kuasa veto mengarahkan chichi keluar dinner bersama2 di restoran tom yam kung kat area presint 15..1st time mkn kat restoran ni..enviroment ok..cantik jgk kedai ni..service pun ok..ni menu yg we ols order..



watermelon juice 4 chichi & orange juice 4 me



tom yam kung



petai kung



siakap stim dgn limau

Juice aku suka coz tak manis tak tawar sgt..tggu dlm 10 minit smpi la menu we ols..1st tgk mcm sedap..sekali mkn..adoiiii!!! pedas giler wei...semue pedas2 tak de yg tak pedas..chichi yg sikat rambut punya la ensem lps mkn jd kusut masai sb tak tahan pedas..& aku plak sgt suke tom yam kung..mmg pedas la smpai ank aku dah kung fu dlm perut ni..mmg terbaik la..pes tom yam ni diorg buat sendiri..kuah tom yam mmg pekat, likat & melekat.

Utk menu petai kung + ikan siakap stim dgn limau mmg sedap..both pedas yea..ikan segar tapi rase mcm separuh jer yg dier bg..utk petai kung mmg sedap..rase nak mkn lg kat sini tapi chichi ckp ni 1st & the last we ols mkn..sb chichi tak tahan pedas sgt2..mmg pedas smpi kite boleh rase jantung berdengup dup! dup! dup!..mmg power la...


Friday, November 25, 2011

SCAN 4D

1st aku buat scan 4d ni..rase berdebar2 plak..buat dgn pakar ultramen..hari isnin we ols ade la cari klinik yg boleh scane 4d kat area Equin Park..susah jgk nak cari kebanyakan semue tak de scan 4d..yg ade pun kne tggu hari jumaat mlm baru blh scan..akhirnya dpt jgk cari scan 4d di klinik fadzliyana..tapi doc plak tak reti guna mesin baru..dia mintak we ols dtg hari khamis buat dgn pakar ultramen..hahaha..

So hari khamis we ols dgn aty yg berbunga2 gi klinik..tggu punya tggu pukul 4 baru turn aku..masuk jer bilik tgk pakar mcm garang sekali scan asyik buat lawak jer..hbs bergoyang perut aku gelak sakan dlm bilik tu..chichi pun join gelak sakan..

video

Kat sini aku upload 1 video baby aku..ade 12 video semuenyer tapi upload 1 udah ler..gambar ade 25 keping..mmg best sgt tgk baby aku merajuk dgn mama sb mama paksa2 nak tgk muka..sampai muncung mulut dier..alolo bucuk!

Ade 1 video baby buka mata sambil menguap..suke!!!! chichi suke sgt dgn video tu..mata dier sgt layu mcm baru bgn tido..mesti dier ckp 'sape tgh kaco baby tido ni..'

Bila tgk video2 gmbr2 ni aku rase bersyukur sgt2..baby aku dlm keadaan sihat..pakar pun ckp insyaallah anak bila lahir nanti tak de masalah kesihatan..perut cantik..jantung cantik..tulang belakang cantik..semue cantik..hanya air mata yg dpt mengambarkan perasaan aku mase tu..

Aku sgt berterima kasih pada Allah S.W.T kerana memberi kami harta yg tidak ternilai harganya..aku dpt rase kebesaran Allah S.W.T semasa tgk video babyku..siape sangka dari segumpal darah menjadi seorg baby yg cukup sifat..ku panjatkan kesyukuranku padaMU ya Allah..

Jantina???? hehehe..secret..syhhhhh.....

Friday, November 18, 2011

I LOVE PENGUIN

NAK TGK MOVIE HAPPY FEET 2!!!!!!!!


Suke penguin yg sgt2 comel ni..nak bela boleh tak??? suke!!!! jom tgk movie ni..


Kakak aku ckp aku time peknen mcm penguin?? what??? tapi lau penguin happy feet aku nak!!! suke tgk penguin ni menari!



Jom serang pawagam!!!!

Sunday, November 13, 2011

MINGGU YG LETIH + SEMPUT


Minggu ni aku letih + semput coz aku sgt buzy & tak cukup tido..mggu lps mama dtg putrajaya so we ols tak lekat kat rmh la bawa mama gi jalan2 kl & putrajaya..mama steady jer jln2 aku ni jln sikit dah semput..balik rmh mesti dlm pukul 12 tgh mlm..mmg sakan la we ols jejalan..

Lps jer anto mama balik..we ols balik rmh kemas itu ini..chichi pun letih jgk tak cukup tido..aku dlm letih sempat jgk memasak..mlm we ols tido dkt pukul 11mlm..esoknyer keje..hadoi!!!! i need rest plz..aku nak tido lama2 blh tak?

Aku dlm letih pun sempat tlg chichi kira2 bajet..nak biar chichi kira sorg2 alamatnya pukul 5 pagi la baru chichi tido..kesian la plak..maklum la i kan isteri prihatin ( yea ke??)..hehehe..ingat mggu ni nak rest kat rmh jer..tak nak kuar gi jln2..duit pun kne jimat2 sikit..tak lama lg nak sambut org baru dlm family..happynyer..

Wednesday, November 9, 2011

PREGGY 7 BULAN

Alhamdulillah..dah 7 bulan  2 minggu aku peknen..semuenyer berjalan lancar..rase syukur sgt2 kat Allah S.W.T kerana beri peluang kpd aku merasa peknen selama ini..

Gi check up kt klinik doktor ckp semue ok..baby pun terlebih 'sihat'..ni yg suke dgr ni..nak baby comei2! skrg ni baby aku byk gerak sana sini..suke2 aty tendang perut aku..hahaha..anak mama ni ganas yea! kalau chichi gi outstation lg kuat dier meragam asyik tendang jer..lau aku ckp fon dgn chichi dier pun nak join sama means tendang2 perut aku nak ckp dgn chichi kot..bila aku ckp kat chichi baby tendang terus baby diam elok jer..rindu papa dier la tu..

Skrg ni aku bahagia sgt..baju baby pun we ols dah siap beli..geram sgt2 tgk baju2 yg kecik2 ni..asal tak de keje jer kat rmh tu mesti pungah2 tgk barang baby sampai chichi pun tegur aku jgn fanatik sgt..tapi aku suke!! kaki aku sampai skrg tak bengkak..ok la tu..nafsu mkn masih lg kuat! Ape2 pun harap semuenye selamat sehingga aku bersalin

Tuesday, November 8, 2011

BUBUR KACANG DURIAN



Disebabkan stok durian masih byk lg dlm fridge so kite buat bubur kacang durian..bubur kacang ni mmg feveret chichi tapi chichi mkn semangkuk jer yg lain aku habiskan dulu..selalu aku guna gula pasir jer buat durian tapi kali ni aku guna gula merah buat bubur..mmg best..letak gula merah sikit jer dah manis..

Lps ni nak buat pengat durian plak..

Saturday, November 5, 2011

FANATIK DURIAN

Dlm org lain sibuk dok berhari raya aku plak sibuk dgn durian aku..hahaha..raya haji mcm biase la aku tak balik..cuti kejap jer..so chichi plak keje time raya haji so raya la aku kat sini..sehari sebelum hari raya chichi ada beli 7 bijik durian kat dengkil..adoi..makan 2 org jer tapi beli sampai 7 bijik!!




Ni yg telah dikupas siap oleh chichi..mmg terangkat woo...D24 plak tu..mmg lemak berkrim..org ckp peknen tak elok mkn durian nanti cpt bersalin..so..ade aku kisah??? makan jer la..ok jer..tapi mlm tak leh tido sb badan panas kurang minum air..


Durian ade lg dlm fridge..tak habis lagi..tgh memikir nak buat ape dgn durian ni....

Friday, November 4, 2011

IKAN MASAM MANIS + TELUR BUNGKUS

Hari ni chichi balik..seronok nyer..mcm biase la aku ditinggalkan selama seminggu tiap2 coz chichi outstation..so tak leh la nak bergediks2 dgn chichi dlm seminggu tu..so hari ni chichi balik..ingat nak masak special kat chichi..dan hasilnyer..


Telur Bungkus


ikan kerisi masam manis


Aku masak 2 menu jer nanti masak byk2 membazir plak..lg pun masak utk dinner..chichi puji sedap..wah..(sedap ker???) 1st time masak ikan masam manis ni..resepi pun aku ambil dari tenet..senang rupanya..telur bungkus tu tak berape nak menjadi sb telur aku tak cukup nak bungkus inti..tapi disebabkan trick aku yg sgt bijak akhirnya chichi tertipu jgk..

Ape2 pun dinner mlm ni mmg best!

Thursday, November 3, 2011

REAL STEEL

Tgh buzy membuang segala habuk & sawang dlm blog ni..rase lame dah aku tak update blog ni..bkn ape..nak kate buzy idak jgk tahap kemalasan tu tinggi sgt sejak berpindah ke rmh baru..(nanti i update yea)..


Ok..ni nak citer movie yg aku tgk with chichi on 22 Oct 2011..we ols ni punye la gagah nak tgk movie smpi sanggup tgk midnight pukul 12.45mlm..adoi..tiket byk sold out..mate we ols ni mcm ade gam jer time nak tgk movie ni tapi citer best punye pasal tu yg tak tido.



Mcm biase la malas aku nak summary..rase ramai dah tgk movie ni..mmg superb best sgt2! mmg tak rugi kalau tgk..mcm real jer robot2 tu...


Mmg tak jemu la tgk movie ni..rase mcm nak gi tgk lg sekali la..hahaha..dah ckp kat chichi tapi dier tak bg..adoi..kne cari dvd la lps ni..movie ni hbs pun dekat pukul 2.30pg..tgh boyot mcm ni pun balik pagi2 buta..mmg tak reti berpantang larang aku ni kan kan kan..

Tuesday, November 1, 2011

SPAGETTI KEJU


Disebabkan aku ditinggalkan sebatang kara kat sini maknanye kne la berdikari sendiri sepanjang ketiadaan chichi..ni nak nagis ni..tapi tak pe aku tak payah masak bagai sgt masak simple2 jer utk aku jer yg mkn.

So aku masak spagetti keju..korg ingat aku nak berkung fu kat dapur tumis itu ini? beli jer sos prego panaskan jer kat kuali lps tu rebus spagetti..campur udang sikit dah siap! st beli perisa keju..sedap jgk..lemak2 gitu..

Monday, October 24, 2011

JOM MAKAN DONUT!

Dah lame aku tak mkn Big Apple Donut..rindu rasenyer..so disebabkan hari ini aku el tak gi koje sb aku sgt bz dari pagi sampai la mlm..pagi gi check up sampai pukul 12tgh hri lps tu urus buka bil elektrik kat anjung lps tu urus kuaters aku lg..hadoi..mmg meletihkan..so dah dkt senja pun tak reti2 nak balik? aku ajak chichi gi cari donut..akhirnya dpt la jgk..


Ni antara feveret donut aku dgn chichi..we ols punye la lahap sgt sampai terus mkn jer kat sana..mmg licin hbs we ols mkn..fair..aku 4 bijik chichi 2 bijik..hahaha..mmg gelojoh kan aku ni..maklum la utk baby i yg kelaparan ni..

Tak hbs mkn lagi..jln2 kejap kat alamanda lps tu terus balik..ops! tak terus balik singgah kedai mamak suruh chichi beli tandoori..wooohooo!! mkn utk supper nanti yea.. mmg aku sgt2 kenyang mkn byk hari ni..tapi i suke!

Monday, October 17, 2011

FEVERET YG TAK BOLEH DIPISAHKAN

Ape feveret yg tak boleh dipisahkan ni??? ape lg..feveret my hubby wantan hor..hehehe..dpt request lg buat wantan hor..


Same mc yg lps2 tapi tak byk ramuan sgt coz chichi tak suke byk ramuan katenyer susah nak mkn..suke yg simple2..so aku just add udang dgn crab stick jer..dah siap..

Sunday, October 16, 2011

BLUEBERRY YOGURT SMOOTHIES


Sejak peknen ni aku ade masalah sembelit..of coz la masalah ni tak boleh lari drpd ibu2 peknen ni..so chichi ade pesan suruh beli air yogurt bliss kat kedai mamak tapi habis plak..so aku beli shushu + blueberry yogurt aku blend sendiri dgn ais..

Rase sgt best!! siap boleh dpt 1 botol besar gitu..aku simpan separuh bg chichi rase..chichi pun suke tapi nak tggu chichi minum dgn sopan santun aku habiskan dulu..tak de simpan2 dah utk chichi..lps ni nak try buat oreo smoothies plak la..

Thursday, October 13, 2011

BUBUR KACANG + SERAWA DURIAN

Nape disaat ini aku teringin sgt nak mkn durian?? ok fine..durian dah dpt..berkat hasil menggoda chichi kat pasar tani akhirnya berjaya jugak chichi beli durian D24 sebanyak 4 bijik! Aku just nak rase2 durian yg biase2 jer sekali chichi beli D24 aku on je la..

Balik rumah mmg tak sentuh nasi dah sentuh durian jer..so we ols dinner dgn durian sajok..nak snap gmbr pun tak sempat coz aku ni terlampau lahap sgt..mkn 3 biji durian lg sebijik kupas siap2 simpan dlm fridge..ingatkan nak mkn esoknyer tgk tak jln jgk so decide buat serawa durian + bubur kacang durian..

Serawa durian aku jer yg mkn, bubur kacang aku buat bawa kat opis..


ni serawa durian..


ni bubur kacang..

Mmg dah lama aku tak mkn serawa durian..nasib baik tahu buat..bila mkn..wah!!! terase mcm menang award plak..hahaha..bubur kacang tu ade slack sikit coz kacang keras sikit..tapi diorg kat opis ni ckp tak pe janji sedap...


























nota: nak serawa lg......


Tuesday, October 11, 2011

WHY I LOVE MY HUSBAND SO MUCH



Org kate tahun pertama kahwin mmg semue indah2 belaka..aku berdoa kat Allah S.W.T supaya rumahtangga aku kekal indah & manis2 belaka sampai akhir hayat kami....semue isteri2 kat dunia ni sayangkan suami sendiri..ade ker isteri tak syang suami?? ade.....tapi segelintir jer..

Aku bersyukur dipertemukan dgn chichi..we ols bercintun tak lama dlm setahun jer terus gatal nak kahwin.hehehe..jodoh la katakan..ade byk benda yg aku suke ttg chichi..kat sini aku list 10 sajork yea..

10 THINGS I LOVE ABOUT MY HUSBAND
  • Sgt suke memanjakan aku
  • Suke makan masakan aku walaupun aku rase tak sedap chichi tetap kata sedap
  • Suke bawa aku gi jalan2
  • Suke urut badan aku dikala aku sakit pinggang, kaki
  • Suke ajar aku pasal kebaikan, agama, byk nasihat aku
  • Suke control aku bab duit, means aku ni pemboros lau terover beli chichi bg hint2 la tu..
  • Tak pernah menolak lau aku ajak gi rumah member opis
  • Suke buat lawak
  • Suke buat2 merajuk
  • Bila aku nak gi toilet mlm2 chichi mesti temankan aku takut aku terhantuk pintu + dinding
Tu hanya 10 jer..sebenarnya ada byk lg...yg selebihnyer biar aku jer yg tahu..ape pun baik buruk suami masing2 biar la kite terima dgn sepenuh aty..ingat..kite pun bkn perfect sgt..so sentiasa la saling sayang dan mencintai pasangan masing2..

Monday, October 10, 2011

PUDING KOKTEL


Tetiba jer rase tekak ni nk mkn agar2 bandung cincau..cincau dlm peti sejuk pun ade sepeket lg..so separuh buat air cincau separuh lg buat agar2 bandung..nak cpt beku aku masuk terus dlm frezzer..best2!! dlm 10 minit dah boleh mkn..aku campur dgn buah koktel + susu..sgt terangat!!!

Saturday, October 8, 2011

HAKKA MEE WITH SESAME CHICKEN & WANTAN

Oret!! mula2 tak nak ceta pasal masak2 tapi nak ceta jgk!! aku sgt rajin masak chinese food..walaupun chichi ckp "tak payah la ponet2 masak chinese food..abg redha jer mkn malay food..hahaha"..tapi aku tetap gigih masak jgk..dan hasilnyer...


Decoration tu mmg out la tapi sgt sedap dan memvanggakan..i like!! asal nak buat wantan mee tapi tersalah beli hakka mee plak..nak buat mcm mane..goreng jer la..tapi sedap jgk...

Thursday, October 6, 2011

BLLUUUWEEEEK!!!!

Aku ni tersangat la marah semlm..mmg tension yg teramat2 sgt!!!! ni yg nak menambah dosa di pagi yg hening ni..

Gi ni cetanyer..seminggu ni chichi gi outstation so tinggal la aku sebatang karat kat putrajaya ni..cedih ni..sob..sob..ok sudah2!! dok beremosional plak..so nak dijadikan citer sepanjang minggu ni aku gi keje balik keje naik la pengangkutan awam yg sgt divanggakan di putrajya ni iaitu bas..aku dok presint 9 so bas senang dpt la..so aku balik time nak dkt maghrib la coz aku buat ot..bila dpt bas ok la tak ramai sgt penumpang tapi bila sampai jer kat menara JPH tu!!! tetiba ja tanpa diduga..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Datang la segerombolan Mat bangla baru hbs keje buruh lembut tahan bas..muka aku dah senget bila tgk diorg ni dtg..tgn ni dah siap tutup hidung..jgn kate diorg duduk baru bau badan diorg time kat tangga bas lg dah berbau mcm @$#$^%$%!!!!.sure korg tahukan mcm mane bau bangla ni..semue same je bau..

Dah plak tu duduk depan aku!!! aku ni mcm nak muntah jer..aku tahan jer la..lps tu ade mat bangla ni pandang2 tgk aku...

Woi! ape pandang2 nak kene lempang dengan kasut ke!

Aku tgh2 peknen ni mmg sensetap la bab2 bau ni..lebih2 bau mat bangla..diorg ni tak pernah tgk ke rupa deoderan ke bedak ke atau mmg dilahirkan bau mcm ni?

Aku ni lau berpeluh2 marathon pun tahu cover2 bau badan..tahu jgk aku nak duk tempat yg tak de org ni tak mat bangla ni semue dgn vangganya ingat diri tu salman khan kot duduk dgn rase tak bersalah lps tu pok pet mcm itik kuat2!!! what the0@^$^^^!

Bila bas berhenti kat kedai darussalam tu mcm kanak2 afrika kebuluran turun bas..ha! elok sgt la tu turun cpt..naik semput aku menahan napas ni..kesian anak aku dlm perut ni tak dpt oksijen yg secukupnyer..

Balik jer terus col chichi ngadu2..aleh2 aku jgk yg kene bila chichi ckp "tu la sape suruh buat ot..balik rumah dok diam2 kan senang"...perasaan aku ketika itew  SENTAP!!! mogok tak nak kwn dgn chichi lg (dasar bini manjo!)

KENAPA SESETENGAH IBU KEJAM!


 
Anak perempuan kecil yang malang ini memberitahukan ibunya,

"Mama, aku baru saja melukis memakai lipstik mama".

 
Ibunya yang mendengar hal itu lalu melihat lipstik mahal yang baru saja dibelinya telah tinggal setengah dan wajah dan tangan dan baju anak perempuan telah belepotan dengan lipstik tersebut. Dengan sangat marah, ibu itu mengamuk dan memukuli anak perempuan kecil yang malang tersebut tanpa menghiraukan tangisan dan jeritan dari mulut kecilnya.


Kemudian setelah berhasil melampiaskan emosinya, ibu ini baru sadar kalau anak perempuannya sudah gak bergerak lagi. Ia pun menguncangkan tubuh anaknya sambil menangis dan memohon agar anak perempuannya membuka matanya.

Tapi terlambat,..... jantung anak perempuan itu telah berhenti berdetak.

Dan saat sang ibu melihat ke seprei tempat tidur anaknya, disitu tertulis sebuah tulisan dengan tinta lipstik merah yang tertulis: "Mama, aku sangat mencintaimu".

Dipetik drpd ladykiki9.blogspot.com

Komen Aku

1st thing lps aku baca ceta ni aku rase nak nagis sgt2 coz kesian kat budak perempuan ni..ape salah dia..dia cuma pakai lipstik mahal mama dia jer..lipstik tu boleh beli tapi anak sendiri boleh beli ker??? dah pukul sampai mati baru nak insaf! tu la org kata lau kite dah marah setan tu senang2 masuk badan..Bdk prmpn ni tak bersalah..biasa la bdk kecik mane tau ape2 diorg ni suci lain la lau  diorg gi bunuh parent sendiri..aku geram btl la kat mama bdk ni..bdk ni comel tapi disebabkan ibu dia yg kejam dia tak dpt meneruskan hidupnya lagi..

Plz la..anak2 tu anugerah Tuhan..Tuhan dah amanah kat kite supaya jaga mereka sebaik2nya jgn abaikan mereka..Aku yg peknen ni selalu berdoa kat Allah S.W.T supaya anak dlm kandungan aku ni selamat, sempurna tubuh badan, dpt zat2 yg secukupnya..(dah tak ley tulis ni..terase nak sebak jer..) Aku pun berdoa supaya dpt menjadi ibu yg terbaik utk anak aku walaupun aku ni tak sempurna sgt tapi aku harap anak aku menjadi seorg manusia yg beriman, taat kpd Allah S.W.T dan taat kpd aku dan chichi..


HAPUSKAN PENDERAAN TERHADAP KANAK2







MUZIK KLASIK BAGUS UNTUK BABY


1 kajian  telah dibuat dan telah dibuktikan bahawa kanak-kanak  yg terdedah dgn muzik klasik semasa dlm kandungan akan mempunyai perkembangan positif pada fizikal dan mentalnya selepas kelahiran. Wanita hamil boleh meletakkan earphone di perutnya (hanya selama 1 jam ) atau memainkan muzik tersebut di stereo. Ingatlah, kekutan bunyi tidak harus melebihi 70 desibel!

Wednesday, October 5, 2011

BABY BULAN MEI PALING BERAT?


 Dikatakan bayi dilahirkan pada bulan Mei adalah 200 gram lebih berat berbanding bayi yang dilahirkan pada bulan-bulan lain..
Yea ke? aku lahir bulan Mei..mama aku ckp aku tersangat la sihat..
Aku pun nak baby aku tersangat la sihat..