BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 30, 2011

FAHAM TAK I STRESS NI???



Mmg stress sgt2 dlm 2 minggu ...bkn apa dah la keja berlambak nak siap ditambah plak dgn deringan telefon pejabat yg sgt merdu memekak start pukul 7.30pg smpi 4.30ptg..even time lunch pun col lg!! lau peminjam col lain ceta la ni staf sendiri!! ayo! nak mkn pun tak dak senang la ini mcm..

Mmg budaya kerja kat sini selagi tak smpi due date selagi tu tak buat..bila dh dekat nazak tarikh tu kelam kabut nak buat..lps tu mcm2 hal..hang sana hang sini..sabor je la..silap2 aku boleh bersalin kat sini..

Stress!!!!!! i need rest..telinga aku dah naik pekak dgr bunyi col..nak tukar jg operator jer la..

Monday, November 28, 2011

DINNER WITH CHICHI

Memandangkan chichi dpt isteri yg mls nak masak so si isteri dgn kuasa veto mengarahkan chichi keluar dinner bersama2 di restoran tom yam kung kat area presint 15..1st time mkn kat restoran ni..enviroment ok..cantik jgk kedai ni..service pun ok..ni menu yg we ols order..



watermelon juice 4 chichi & orange juice 4 me



tom yam kung



petai kung



siakap stim dgn limau

Juice aku suka coz tak manis tak tawar sgt..tggu dlm 10 minit smpi la menu we ols..1st tgk mcm sedap..sekali mkn..adoiiii!!! pedas giler wei...semue pedas2 tak de yg tak pedas..chichi yg sikat rambut punya la ensem lps mkn jd kusut masai sb tak tahan pedas..& aku plak sgt suke tom yam kung..mmg pedas la smpai ank aku dah kung fu dlm perut ni..mmg terbaik la..pes tom yam ni diorg buat sendiri..kuah tom yam mmg pekat, likat & melekat.

Utk menu petai kung + ikan siakap stim dgn limau mmg sedap..both pedas yea..ikan segar tapi rase mcm separuh jer yg dier bg..utk petai kung mmg sedap..rase nak mkn lg kat sini tapi chichi ckp ni 1st & the last we ols mkn..sb chichi tak tahan pedas sgt2..mmg pedas smpi kite boleh rase jantung berdengup dup! dup! dup!..mmg power la...


Friday, November 25, 2011

SCAN 4D

1st aku buat scan 4d ni..rase berdebar2 plak..buat dgn pakar ultramen..hari isnin we ols ade la cari klinik yg boleh scane 4d kat area Equin Park..susah jgk nak cari kebanyakan semue tak de scan 4d..yg ade pun kne tggu hari jumaat mlm baru blh scan..akhirnya dpt jgk cari scan 4d di klinik fadzliyana..tapi doc plak tak reti guna mesin baru..dia mintak we ols dtg hari khamis buat dgn pakar ultramen..hahaha..

So hari khamis we ols dgn aty yg berbunga2 gi klinik..tggu punya tggu pukul 4 baru turn aku..masuk jer bilik tgk pakar mcm garang sekali scan asyik buat lawak jer..hbs bergoyang perut aku gelak sakan dlm bilik tu..chichi pun join gelak sakan..

video

Kat sini aku upload 1 video baby aku..ade 12 video semuenyer tapi upload 1 udah ler..gambar ade 25 keping..mmg best sgt tgk baby aku merajuk dgn mama sb mama paksa2 nak tgk muka..sampai muncung mulut dier..alolo bucuk!

Ade 1 video baby buka mata sambil menguap..suke!!!! chichi suke sgt dgn video tu..mata dier sgt layu mcm baru bgn tido..mesti dier ckp 'sape tgh kaco baby tido ni..'

Bila tgk video2 gmbr2 ni aku rase bersyukur sgt2..baby aku dlm keadaan sihat..pakar pun ckp insyaallah anak bila lahir nanti tak de masalah kesihatan..perut cantik..jantung cantik..tulang belakang cantik..semue cantik..hanya air mata yg dpt mengambarkan perasaan aku mase tu..

Aku sgt berterima kasih pada Allah S.W.T kerana memberi kami harta yg tidak ternilai harganya..aku dpt rase kebesaran Allah S.W.T semasa tgk video babyku..siape sangka dari segumpal darah menjadi seorg baby yg cukup sifat..ku panjatkan kesyukuranku padaMU ya Allah..

Jantina???? hehehe..secret..syhhhhh.....

Friday, November 18, 2011

I LOVE PENGUIN

NAK TGK MOVIE HAPPY FEET 2!!!!!!!!


Suke penguin yg sgt2 comel ni..nak bela boleh tak??? suke!!!! jom tgk movie ni..


Kakak aku ckp aku time peknen mcm penguin?? what??? tapi lau penguin happy feet aku nak!!! suke tgk penguin ni menari!



Jom serang pawagam!!!!

Sunday, November 13, 2011

MINGGU YG LETIH + SEMPUT


Minggu ni aku letih + semput coz aku sgt buzy & tak cukup tido..mggu lps mama dtg putrajaya so we ols tak lekat kat rmh la bawa mama gi jalan2 kl & putrajaya..mama steady jer jln2 aku ni jln sikit dah semput..balik rmh mesti dlm pukul 12 tgh mlm..mmg sakan la we ols jejalan..

Lps jer anto mama balik..we ols balik rmh kemas itu ini..chichi pun letih jgk tak cukup tido..aku dlm letih sempat jgk memasak..mlm we ols tido dkt pukul 11mlm..esoknyer keje..hadoi!!!! i need rest plz..aku nak tido lama2 blh tak?

Aku dlm letih pun sempat tlg chichi kira2 bajet..nak biar chichi kira sorg2 alamatnya pukul 5 pagi la baru chichi tido..kesian la plak..maklum la i kan isteri prihatin ( yea ke??)..hehehe..ingat mggu ni nak rest kat rmh jer..tak nak kuar gi jln2..duit pun kne jimat2 sikit..tak lama lg nak sambut org baru dlm family..happynyer..

Wednesday, November 9, 2011

PREGGY 7 BULAN

Alhamdulillah..dah 7 bulan  2 minggu aku peknen..semuenyer berjalan lancar..rase syukur sgt2 kat Allah S.W.T kerana beri peluang kpd aku merasa peknen selama ini..

Gi check up kt klinik doktor ckp semue ok..baby pun terlebih 'sihat'..ni yg suke dgr ni..nak baby comei2! skrg ni baby aku byk gerak sana sini..suke2 aty tendang perut aku..hahaha..anak mama ni ganas yea! kalau chichi gi outstation lg kuat dier meragam asyik tendang jer..lau aku ckp fon dgn chichi dier pun nak join sama means tendang2 perut aku nak ckp dgn chichi kot..bila aku ckp kat chichi baby tendang terus baby diam elok jer..rindu papa dier la tu..

Skrg ni aku bahagia sgt..baju baby pun we ols dah siap beli..geram sgt2 tgk baju2 yg kecik2 ni..asal tak de keje jer kat rmh tu mesti pungah2 tgk barang baby sampai chichi pun tegur aku jgn fanatik sgt..tapi aku suke!! kaki aku sampai skrg tak bengkak..ok la tu..nafsu mkn masih lg kuat! Ape2 pun harap semuenye selamat sehingga aku bersalin

Tuesday, November 8, 2011

BUBUR KACANG DURIAN



Disebabkan stok durian masih byk lg dlm fridge so kite buat bubur kacang durian..bubur kacang ni mmg feveret chichi tapi chichi mkn semangkuk jer yg lain aku habiskan dulu..selalu aku guna gula pasir jer buat durian tapi kali ni aku guna gula merah buat bubur..mmg best..letak gula merah sikit jer dah manis..

Lps ni nak buat pengat durian plak..

Saturday, November 5, 2011

FANATIK DURIAN

Dlm org lain sibuk dok berhari raya aku plak sibuk dgn durian aku..hahaha..raya haji mcm biase la aku tak balik..cuti kejap jer..so chichi plak keje time raya haji so raya la aku kat sini..sehari sebelum hari raya chichi ada beli 7 bijik durian kat dengkil..adoi..makan 2 org jer tapi beli sampai 7 bijik!!




Ni yg telah dikupas siap oleh chichi..mmg terangkat woo...D24 plak tu..mmg lemak berkrim..org ckp peknen tak elok mkn durian nanti cpt bersalin..so..ade aku kisah??? makan jer la..ok jer..tapi mlm tak leh tido sb badan panas kurang minum air..


Durian ade lg dlm fridge..tak habis lagi..tgh memikir nak buat ape dgn durian ni....

Friday, November 4, 2011

IKAN MASAM MANIS + TELUR BUNGKUS

Hari ni chichi balik..seronok nyer..mcm biase la aku ditinggalkan selama seminggu tiap2 coz chichi outstation..so tak leh la nak bergediks2 dgn chichi dlm seminggu tu..so hari ni chichi balik..ingat nak masak special kat chichi..dan hasilnyer..


Telur Bungkus


ikan kerisi masam manis


Aku masak 2 menu jer nanti masak byk2 membazir plak..lg pun masak utk dinner..chichi puji sedap..wah..(sedap ker???) 1st time masak ikan masam manis ni..resepi pun aku ambil dari tenet..senang rupanya..telur bungkus tu tak berape nak menjadi sb telur aku tak cukup nak bungkus inti..tapi disebabkan trick aku yg sgt bijak akhirnya chichi tertipu jgk..

Ape2 pun dinner mlm ni mmg best!

Thursday, November 3, 2011

REAL STEEL

Tgh buzy membuang segala habuk & sawang dlm blog ni..rase lame dah aku tak update blog ni..bkn ape..nak kate buzy idak jgk tahap kemalasan tu tinggi sgt sejak berpindah ke rmh baru..(nanti i update yea)..


Ok..ni nak citer movie yg aku tgk with chichi on 22 Oct 2011..we ols ni punye la gagah nak tgk movie smpi sanggup tgk midnight pukul 12.45mlm..adoi..tiket byk sold out..mate we ols ni mcm ade gam jer time nak tgk movie ni tapi citer best punye pasal tu yg tak tido.



Mcm biase la malas aku nak summary..rase ramai dah tgk movie ni..mmg superb best sgt2! mmg tak rugi kalau tgk..mcm real jer robot2 tu...


Mmg tak jemu la tgk movie ni..rase mcm nak gi tgk lg sekali la..hahaha..dah ckp kat chichi tapi dier tak bg..adoi..kne cari dvd la lps ni..movie ni hbs pun dekat pukul 2.30pg..tgh boyot mcm ni pun balik pagi2 buta..mmg tak reti berpantang larang aku ni kan kan kan..

Tuesday, November 1, 2011

SPAGETTI KEJU


Disebabkan aku ditinggalkan sebatang kara kat sini maknanye kne la berdikari sendiri sepanjang ketiadaan chichi..ni nak nagis ni..tapi tak pe aku tak payah masak bagai sgt masak simple2 jer utk aku jer yg mkn.

So aku masak spagetti keju..korg ingat aku nak berkung fu kat dapur tumis itu ini? beli jer sos prego panaskan jer kat kuali lps tu rebus spagetti..campur udang sikit dah siap! st beli perisa keju..sedap jgk..lemak2 gitu..